Divoké nápoje je další kurz od Aničky, který jsem podstoupila a opět je úžasný. Jednoduché a časově nenáročné postupy, které se dají přizpůsobit běžnému životu. Výsledek je jako vždy lahodný. Pro mě je to velmi uspokojující proces, které mu jsem přitomná a ten pocit že můžu nabídnout něco své rodině bez cukru a další chemie a přitom to chutná,… je k nezaplacení. Moc děkuji Aničce za tyto kurzy a úžasné recepty. Každým dalším kurzem jsem přírodě blíž a tak to podle mě má být. Všem doporučuji☺️
Jitka,
účastnice workshopu Jarní divoké nápoje
Jsem moc ráda, že jsem do tohoto kurzu zainvestovala, protože věřím, že tohle už budu využívat celý život. Stejně jako předešlé kurzy. Jsou to velmi cenné informace, které bych si sama velmi těžko sháněla a ověřovala a testovala. Anička vysvětluje vše velmi srozumitelně, detailně, zdůrazňuje, co je důležité a v čem naopak můžeme použít fantasii, taky co se může pokazit a proč. Myslím, že díky přístupu Aničky a toho, jakou si dala práci s přehledným zpracováním videí i psaných textů, to musí zvládnout úplně každý, i takové nemehlo, jako jsem já:-).
Veronika,
účastnice workshopu Jarní divoké nápoje
Skvělý průvodce. Nabitý spoustou informací a jednoduchým uvedením do praxe. Videa Aničky jsou velmi přehledná, jdou hned k tématu a jsou tak výbornou podporou i pro začátečníka, kterým jsem byla já. Vřele doporučuji pro radost, tvoření a skvělé nápoje.
Klára,
účastnice workshopu Jarní divoké nápoje
Boží, doporučuji všem, kteří se chtějí posouvat dál, čarovat a tančit v kuchyni, v přírodě. Pro všechny, kteří chtějí být zase o kousek víc soběstační, zjistit také něco nového, tvořit něco nového, mít více bublinek v životě a pro ty, kteří se chtějí zábavně učit. Otevřelo mi to dveře zase někam dál a já jsem opravdu velice vděčná za všechny předané informace, znalosti, čas i energii Z celého srdce děkuji
Kristýna Spáčilová,
účastnice kurzu Divoké nápoje
Krásně srozumitelný kurz, Anička je velmi sympatická vše vysvětlí podrobně, vtáhne člověka do kouzlení fermentace. Kurz byl přesně ten dílek do skládačky, který jsem potřebovala abych se nebála tvořit. Děkuji za něj a doporučuji každému koho fermentované nápoje a nejen ty zajímají.
Andrea Čočková,
účastnice kurzu Divoké nápoje
Mnoho kurzů vám dá znalosti, postupy, podělí se s vámi o zkušenosti, ale Anička dokáže předat vášeň a radost. Děkuji za další životní závislost, kterou od teď asi budu pečlivě opatrovat.
Iva Mudrová,
účastnice kurzu Divoké nápoje
barevné a pestré kvašené limonády
pro malé i velké
luxusní řepovou limču
(moji milovanou)
jahodové ‘pivo’ a divoké
lehce alkoholické nápoje
(pouze po dospělé)
teplé a pečující nápoje
Moc děkuji za kurz, absolutně předčil mé očekávání, jsem nadšená! Jsem ráda, že můžu využít dary přírody a tělu dodat chutné mňamky.
Petra Sýkorová,
účastnice kurzu Divoké nápoje
Vřele tento kurz doporučuji. Anička vše vysvětluje srozumitelně, s názornými videi, hodně věcí zvládne i začátečník a celý kurz je velmi inspirativní i do budoucna:)
Petra Barveníčková
účastnice kurzu Divoké nápoje
Velké nadšení a spokojenost. Kurz splnil má očekávání a pozitivně mne nakopl. Stále mi v kuchyni něco bublá. A ta skripta, která jsme na závěr dostali, jsou perfektní a naprosto profesionální.
Jitka Pohanková,
účastnice kurzu Divoké nápoje
Jmenuji se Anička, jsem ta, co tančí v kuchyni.
Světu fermentace jsem naprosto propadla! A díky němu vznikají v naší kuchyni nevídané a originální dobroty!
Doma nám na lince neustále něco bublá a kvasí. Od zeleniny, přes divoká piva z bylin, cidery i limonády, rostlinné jogurty, kefíry, pomazánky i sýry, amazaké, kvásky s lepkem i bez lepku, octy, až po pesta i medy. Je to vzrušující a místy krásně dobrodružné!
Tak jak se snažím jíst pestře s ohledem na sezónu, tak přistupuji i k nápojům. I ty jsou totiž součástí stravy, můžeme je obohatit o cenné látky a podpořit tak své zdraví.
Příroda nám toho tolik nabízí! Vše je čerstvé, plné vitamínů a živin a v podstatě hned k mání. Nemusíme stát žádné fronty, tlačit se v obchodech. Venku na nás čeká svět v jeho čistotě a jednoduchosti. V půvabu a křehkosti.
Každá sezóna má svoje kouzlo a je úžasné pozorovat, jak se s časem mění.
Baví mě ta paleta chutí, vůní i barev. S nadšením a radostí v srdci zakládám další a další nápoje, bublající divoké nebo naopak jemné a hřejivé. Vždy je v nich síla přírody.
Moc ráda vás celým procesem provedu a ukážu jak na to!
Jak workshop probíhá, musím být někde na čas?
Workshop probíhá ve členské sekci a také v uzavřené
facebookové skupině, která slouží k podpoře a sdílení.
Budeme spolu kouzlit celý 1 týden. Přidala jsem také 3 dny navíc, kde vám budu podporou.
Není potřeba být někde na přesný čas, potřebné informace se zobrazí vždy v daný den ráno.
Poté už k nim můžete kdykoli vracet.
Proč tolik dní, přijde mi to dlouho.
Protože spolu budeme fermentovat (kvasit) a tento proces chvíli trvá.
Chci tam být s vámi po dobu, podpořit vás tak, abyste se mohli radovat z výsledku.
Potřebuji něco speciálního?
Není potřeba žádného speciálního vybavení. Vystačíte si s klasickým vybavením každé domácnosti. Příležitostně se hodí mixér, i ponorný.
O vybavení a surovinách si budeme povídat hned zkraje workshopu. Než začneme, dostanete také nákupní seznam, abyste věděli, z jakých surovin budeme tvořit.
Co když jsem úplný začátečník?
Není čeho se bát.
Krok po kroku vás provedu jednotlivými technikami. Bude tam má podpora a pomoc v případě, že si nebudete vědět rady.
Seženu všechny potřebné suroviny, když bydlím ve městě?
Určitě! Základem nám budu různé
dary přírody – zejména bylinky a jedlé květy a také ovoce. Ty se dají sbírat i ve městech, v nějaké čistější části.
Můžete si také udělat výlet do přírody (do blízkého i vzdálenějšího okolí), kde potkáte určitě širokou paletu byliny a květů.
Co když poznám jen málo bylin?
Naprosto postačí znát pár základních bylinek jako jsou pampeliška, sedmikráska, fialka, růže, černý bez, lípa, kopřiva apod.
A kdo ví, třeba se během kurzu naučíte poznávat i další jedlé bylinky.
Máte nějaké otázky? Sem s nimi – e-shop@mygreenovi.cz