🍉 Rádi experimentujete v kuchyni?

 

🍉 Máte spoustu receptů na jídla, ale omezený repertoár nápojů?

 

🍉 Chcete se naučit využívat dary jarní přírody a užít si tuto voňavou sezónu? 

 

🍉 Hledáte cesty, jak dětem (i sobě) dopřát více živin a omezit bílý cukr a aditiva, které jsou tak časté v klasických nápojích?

 

🍉 Chcete podpořit své zdraví a umět připravit lahodné nápoje, které osvěží?

 

🍉 Láká vás svět fermentace (kvašení)?

Na online workshopu

JARNÍ DIVOKÉ NÁPOJE

vás moc ráda provedu světem nápojů i fermentace.

 

Naučíte se:

🌺 připravit pestrou (nejen) jarní paletu nápojů pro chvíle všední i ty slavnostní

🌺 využívat dary přírody v celé své šťavnatosti a kráse 

🌺 kouzlit báječné kvašené limonády a ‘bublinkády’

🌺 vyčarovat jedinečná lehce alkoholická ‘divoká piva’

🌺 nové a netradiční způsoby využití jedlých rostlin i plodů

🌺 LUXUSNÍ jahodové ‘pivo’

🌺 kopřivové ‘pivo’

🌺 kopřivové latté (bez kofeinu)

🌺 skvělou limču z červené řepy (kterou opěvuju každý rok)

🌺 lipový aperol

a další báječné nápoje

Tvořit budeme z toho co aktuálně roste a pučí
(tedy z rostlin a plodů).
Bez lepku, bez bílého cukru, aditiv i
bez laktózy a bez kofeinu.

A také bez kombuchy či tibi. To budete koukat!

Boží, doporučuji všem, kteří se chtějí posouvat dál, čarovat a tančit v kuchyni, v přírodě. Pro všechny, kteří chtějí být zase o kousek víc soběstační, zjistit také něco nového, tvořit něco nového, mít více bublinek v životě a pro ty, kteří se chtějí zábavně učit. ✨ Otevřelo mi to dveře zase někam dál a já jsem opravdu velice vděčná za všechny předané informace, znalosti, čas i energii ✨💛🧡 Z celého srdce děkuji 💛

Kristýna Spáčilová,
účastnice kurzu Divoké nápoje

Krásně srozumitelný kurz, Anička je velmi sympatická vše vysvětlí podrobně, vtáhne člověka do kouzlení fermentace. Kurz byl přesně ten dílek do skládačky, který jsem potřebovala abych se nebála tvořit. Děkuji za něj a doporučuji každému koho fermentované nápoje a nejen ty zajímají.

Andrea Čočková,
účastnice kurzu Divoké nápoje

Mnoho kurzů vám dá znalosti, postupy, podělí se s vámi o zkušenosti, ale Anička dokáže předat vášeň a radost. Děkuji za další životní závislost, kterou od teď asi budu pečlivě opatrovat.

Iva Mudrová,
účastnice kurzu Divoké nápoje

Workshop vám otevře zcela NOVÉ OBZORY v oblasti nápojů i toho,
CO a JAK můžeme během roku sbírat a využívat.

Nabídne vám nepřeberné množství možností a kombinací,
které si můžete vyladit na míru svým chutím.

Do procesu lze zapojit i děti, které se naučí nejen tomu, co vše lze sbírat,
ale i trpělivosti, pozornosti, pokoře, flexibilitě, chybování apod.

Na workshopu budeme kouzit z aktuálních darů přírody.
Mezi ty TOP této sezóny bezesporu patří:

🌺 černý bez, lípa, jahody, růže, máta, kopřiva a další

 

Užijeme si spolu tuto šťavnatou a voňavou sezónu plnými doušky!

Ukážu vám, jak vykouzlit:

barevné a pestré kvašené limonády pro malé i velké

barevné a pestré kvašené limonády
pro malé i velké

luxusní řepová limča

luxusní řepovou limču
(moji milovanou)

jahodové ‘pivo’ a divoké lehce alkoholické nápoje

jahodové ‘pivo’ a divoké
lehce alkoholické nápoje

(pouze po dospělé)

teplé a pečující nápoje

teplé a pečující nápoje

Jak bude workshop probíhat:

  • vše potřebné najdete ve členské sekci
  • setkávat se budeme také v uzavřené facebookové skupině
  • strávíme spolu celý 1 týden + 3 dny navíc, provedu vás výrobou a podpořím vás tam, kde to bude potřeba
  • vše potřebné vám sdělím formou textu, vlastních fotek a koláží i videem
  • budete moci se mnou konzultovat vaše objevy a výrobky a zeptat se na to, co vás k tématu zajímá
  • po skončení workshopu přístupy do FB skupiny i do členské sekce zůstávají

 

Těšit se můžete na:

  • základní postup výroby kvašených limonád i divokých ‘piv’
  • osvědčené návody a recepty na kvašené i nekvašené nápoje
  • 5 bonusových receptů, které s tématem souvisí
  • proniknete do tajů fermentace
  • PDF materiály, které dostanete po skončení workshopu
  • mou podporu (po celou dobu workshopu, celkem 10 dní)
  • krásný čas strávený s podobně naladěnými lidmi
  • slevu na podzimní kolo Divokých nápojů, kde najdete další nové a jedinečné recepty a postupy
jahodové ‘pivo’

Moc děkuji za kurz, absolutně předčil mé očekávání, jsem nadšená! Jsem ráda, že můžu využít dary přírody a tělu dodat chutné mňamky.

Petra Sýkorová,
účastnice kurzu Divoké nápoje

Vřele tento kurz doporučuji. Anička vše vysvětluje srozumitelně, s názornými videi, hodně věcí zvládne i začátečník a celý kurz je velmi inspirativní i do budoucna:)

Petra Barveníčková
účastnice kurzu Divoké nápoje

Velké nadšení a spokojenost. Kurz splnil má očekávání a pozitivně mne nakopl. Stále mi v kuchyni něco bublá. A ta skripta, která jsme na závěr dostali, jsou perfektní a naprosto profesionální.

Jitka Pohanková,
účastnice kurzu Divoké nápoje

Naučte se kouzlit s dary přírody,
nechejte rozehrát svou fatazii
a probudit své smysly!

Objevte kouzlo DIVOKÝCH NÁPOJŮ!

 

Cena workshopu do 26.5. je:

990 Kč / 40 EUR

 

Plná cena: 1200 Kč / 49 EUR

KDO VÁS PROVEDE 

Jmenuji se Anička, jsem ta, co tančí v kuchyni.

Světu fermentace jsem naprosto propadla! A díky němu vznikají v naší kuchyni nevídané a originální dobroty!

Doma nám na lince neustále něco bublá a kvasí.  Od zeleniny, přes divoká piva z bylin, cidery i limonády, rostlinné jogurty, kefíry, pomazánky i sýry, amazaké, kvásky s lepkem i bez lepku, octy, až po pesta i medy. Je to vzrušující a místy krásně dobrodružné!

Tak jak se snažím jíst pestře s ohledem na sezónu, tak přistupuji i k nápojům. I ty jsou totiž součástí stravy, můžeme je obohatit o cenné látky a podpořit tak své zdraví.

Příroda nám toho tolik nabízí! Vše je čerstvé, plné vitamínů a živin a v podstatě hned k mání. Nemusíme stát žádné fronty, tlačit se v obchodech. Venku na nás čeká svět v jeho čistotě a jednoduchosti. V půvabu a křehkosti.

Každá sezóna má svoje kouzlo a je úžasné pozorovat, jak se s časem mění.

Baví mě ta paleta chutí, vůní i barev. S nadšením a radostí v srdci zakládám další a další nápoje, bublající divoké nebo naopak jemné a hřejivé. Vždy je v nich síla přírody.

Moc ráda vás celým procesem provedu a ukážu jak na to!

Možná máte ještě nějaké otázky:

Jak workshop probíhá, musím být někde na čas?

Workshop probíhá ve členské sekci a také v uzavřené
facebookové skupině, která slouží k podpoře a sdílení.
Budeme spolu kouzlit celý 1 týden. Přidala jsem také 3 dny navíc, kde vám budu podporou.

Není potřeba být někde na přesný čas, potřebné informace se zobrazí vždy v daný den ráno.
Poté už k nim můžete kdykoli vracet.

Proč tolik dní, přijde mi to dlouho.

Protože spolu budeme fermentovat (kvasit) a tento proces chvíli trvá.
Chci tam být s vámi po dobu, podpořit vás tak, abyste se mohli radovat z výsledku.

 

Potřebuji něco speciálního?

Není potřeba žádného speciálního vybavení. Vystačíte si s klasickým vybavením každé domácnosti. Příležitostně se hodí mixér, i ponorný.
O vybavení a surovinách si budeme povídat hned zkraje workshopu. Než začneme, dostanete také nákupní seznam, abyste věděli, z jakých surovin budeme tvořit.

Co když jsem úplný začátečník?

Není čeho se bát.
Krok po kroku vás provedu jednotlivými technikami. Bude tam má podpora a pomoc v případě, že si nebudete vědět rady.

Seženu všechny potřebné suroviny, když bydlím ve městě?

Určitě! Základem nám budu různé
dary přírody – zejména bylinky a jedlé květy a také ovoce. Ty se dají sbírat i ve městech, v nějaké čistější části.
Můžete si také udělat výlet do přírody (do blízkého i vzdálenějšího okolí), kde potkáte určitě širokou paletu byliny a květů.

Co když poznám jen málo bylin?

Naprosto postačí znát pár základních bylinek jako jsou pampeliška, sedmikráska, fialka, růže, černý bez, lípa, kopřiva apod.
A kdo ví, třeba se během kurzu naučíte poznávat i další jedlé bylinky.

Máte nějaké otázky? Sem s nimi – e-shop@mygreenovi.cz