Kurz splnil všechna moje očekávání. Byl opravdu skvělý. Podrobný psaný popis, spousta vysvětlujících fotografií a videí. Možnost zeptat se na cokoli. Chutné recepty navíc. Bylo to přesně to, co jsem potřebovala k nakopnutí, abych pekla s kváskem nejenom lety prověřený pšenično-žitný chléb, ale dostala odvahu zkusit i ostatní druhy pečiva. Pro mne jako bonus bylo bezlepkové pečení. Poprvé se mi také podařil domácí kvásek. Dřívější pokusy vždy dopadly neslavně, takže jsem to musela řešit koupí nového kvásku. A jako při všech kurzech Aničky, byla i tentokrát příjemná a milá atmosféra.
Jitka,
účastnice workshopu Křupavé čirokové bagetky
—————————————————————————
Nelutujem, moje prvé “zdravé” kváskovanie bolo nad očakavania vďaka super kurzu.
Magda,
účastnice workshopu Křupavé čirokové bagetky
Kurz byl skutečně “tancem”, ladným, uvolněným, radostným.
Lenka,
účastnice workshopu Křupavé čirokové bagetky
—————————————————————————
Jmenuji se Anička, jsem ta, co tančí v kuchyni.
Světu fermentace jsem naprosto propadla! A díky němu vznikají v naší kuchyni nevídané a originální dobroty!
Doma nám na lince neustále něco bublá a kvasí. Od zeleniny, přes divoká piva z bylin, cidery i limonády, rostlinné jogurty, kefíry, pomazánky i sýry, amazaké, kvásky s lepkem i bez lepku, octy, až po pesta i medy. Je to vzrušující a místy krásně dobrodružné!
Fermentaci (kvašení) také vděčím také za to, že si můžu křupnout do bagetek. Jsou totiž kváskové a zcela bezlepkové.
Moc ráda vám ukážu jak na to!
Jak workshop probíhá, musím být někde na čas?
Workshop probíhá v uzavřené
facebookové skupině.
Budeme spolu celý jeden týden.
Není potřeba být někde na přesný čas, potřebné informace se zobrazí vždy v daný den ráno.
Poté už k nim můžete kdykoli vracet.
Proč týden, přijde mi to dlouho.
Protože spolu budeme zakládat kvásek a chvíli trvá než si z něj můžeme upéct bagetky.
Chci tam být s vámi po dobu, než bude kvásek ready na pečení. Podpořit vás tak,
abyste se mohli radovat z výsledku a zakousnout se s chutí!
Potřebuji něco speciálního?
Není potřeba žádného speciálního vybavení. Snad jen trouba, která je součástí mnoha domácností.
O vybavení a surovinách si budeme povídat hned zkraje workshopu. Než začneme, dostanete také nákupní seznam, abyste vědeli, z jakých surovin budeme tvořit. Základem nám bude čiroková mouka. Všechny suroviny jsou běžně k dostání dnes už i v síti supermarketů, na internetu i ve zdravých výživách. A nebude jich potřeba mnoho.
Máte nějaké otázky? Sem s nimi – e-shop@mygreenovi.cz