Jmenuji se Anička, jsem ta, co tančí v kuchyni.
Světu fermentace jsem naprosto propadla! A díky němu vznikají v naší kuchyni nevídané a originální dobroty!
Doma nám na lince neustále něco bublá a kvasí. Od zeleniny, přes divoká piva z bylin, cidery i limonády, rostlinné jogurty, kefíry, pomazánky i sýry, amazaké, kvásky s lepkem i bez lepku, octy, až po pesta i medy. Je to vzrušující a místy krásně dobrodružné!
Fermentaci (kvašení) také vděčím také za to, že se můžu zakousnout do (křupavých) lívanců i palačinek. Slaných i sladkých. Dělám je bez mouky, kvásku i droždí a servíruju je sobě i rodině v různých variacích.
Je to nádherné kouzlení v kuchyni se základními surovinami – obilovinami a luštěninami.
Moc ráda vás celým procesem provedu a ukážu jak na to!
Jak workshop probíhá, musím být někde na čas?
Workshop probíhá v uzavřené
facebookové skupině.
Budeme spolu kouzlit 5 dní. Přidala jsem také
3 dny navíc, kde vám budu podporou.
Není potřeba být někde na přesný čas, potřebné informace se zobrazí vždy v daný den ráno.
Poté už k nim můžete kdykoli vracet.
Proč tolik dní, přijde mi to dlouho.
Protože spolu budeme fermentovat (kvasit) a tento proces chvíli trvá.
Chci tam být s vámi po dobu, podpořit vás tak, abyste se mohli radovat z výsledku.
Potřebuji něco speciálního?
Není potřeba žádného speciálního vybavení. Vystačíte si s klasickým vybavením každé domácnosti, potřebovat budete také mixér.
O vybavení a surovinách si budeme povídat hned zkraje workshopu. Než začneme, dostanete také nákupní seznam, abyste věděli, z jakých surovin budeme tvořit. Základ budou tvořit základní suroviny – obiloviny a luštěnin. Jsou běžně k dostání dnes už i v síti supermarketů, na internetu, v bezobalech i ve zdravých výživách.
Máte nějaké otázky? Sem s nimi – e-shop@mygreenovi.cz