Je to úžasný způsob, jak:
🌺 si zpracovat a uchovat aktuální dary sezóny s maximem živin a dalších cenných látek pro naše tělo
🌺 podpořit své zdraví (a svá střeva) a odolnost
🌺 vykouzlit ‘hodně muziky’ za málo peněz
🌺 být blíže sobě i přírodě a propojit se s jejími rytmy
🌺 si užít skvělou zábavu sam/a se sebou nebo rodinou i kamarády
Srdečně vás zvu na online workshop KVAŠENÁ ZELENINA, kde si společně založíme a nakvasíme zeleninu.
Kvašená zelenina je výborný způsob, jak se se světem fermentace seznámit.
Je velmi variabilní a využijete ji v mnoha receptech i úpravách ve své kuchyni.
Díky mléčnému kvašení také dodáte tělu cenná probiotika, která posílí váš mikrobiom a tím i vaši imunitu.
Provedu vás základními principy a postupy a povídat si budeme i tom, na co si dát pozor.
Vše jasně, stručně a přehledně.
Tak abyste mohli tvořit hned, bez většího otálení!
Součástí workshopu jsou také naše oblíbené a osvědčené recepty.
Workshop je velmi vhodný pro začátečníky, mírně pokročilé a ty,
kteří se opakovaně potýkají v oblasti kvašení zeleniny s problémy a nedaří se jim.
‘Kvašená zelenina pro mě byla vždy něčím děsivě složitým a nebezpečným, ale zároveň mě lákaly její benefity a kyselá chuť na talíři. Jít do kurzu u Aničky bylo skvělé rozhodnutí! Strachy a nejistoty opadly, vše bylo jasné, srozumitelné a poté i velmi jedlé! Svoji první kvašenou sklenici jsem snědla do týdne! Jsem nadšená z celého kurzu, praktických postupů i receptů a hlavné z Aniččiné podpory a možnosti cokoliv konzultovat.’
Eva
účastnice workshopu Kvašená zelenina
——————————————————————————–
‘Vše jasně a srozumitelně vysvetleno, doplněno o profesionálně zpracované materiály. Rychlá reakce lektorky, která pomůže, vysvětlí i poradí, když je třeba, a pochválí, protože sdílená radost je mnohem větší! Není možné neuspět! Tento kurz mi otevřel dveře do neznámého světa, ukázal mi, že příroda nám nabízí spoustu možností, stačí jen je objevit a pak už sám začít kouzlit!’
Alice
účastnice workshopu Kvašená zelenina
Jmenuji se Anička, jsem ta, co tančí v kuchyni.
Sběr, zpracování a konzervace bylin a dalších pokladů se stalo moji vášní.
Světu fermentace jsem naprosto propadla!
Doma nám na lince neustále něco bublá a kvasí. Od zeleniny, přes divoká piva z bylin, cidery i limonády, rostlinné jogurty, kefíry, pomazánky i sýry, amazaké, kvásky s lepkem i bez lepku, octy, až po pesta i medy. Je to vzrušující a místy krásně dobrodružné!
Kvašená zelenina je základ a taková klasika, ke které se opakovaně velmi ráda vracím. Má na našem talíři čestné místo po celý rok!
Moc ráda vás celým procesem provedu a seznámím vás s úžasným světem fermentace.
Máte nějaké otázky? Sem s nimi – e-shop@mygreenovi.cz