⭐ Milujete sýry a pomazánky, ale ty běžné živočišné vám z nějakého důvodu nevyhovují?

 

⭐ Máte intoleranci laktózy či kaseinu?

 

⭐ Baví vás experimentovat v kuchyni a láká vás svět fermentace (kvašení)?

 

⭐ Chcete umět lépe hospodařit a naučit se více využívat základní suroviny?

 

⭐ Kupujete si je občas v obchodě, ale stále to není ono (více odpadu, leze to do peněz, menší výběr příchutí, ne vždy dobré složení, všude jen samá sója)?

 

Rostlinné sýry i rostlinné pomazánky se dnes už dají koupit na mnoha místech,
patří mezi běžný sortiment obchodů a supermarketů.
Ne vždy je ale jejich složení ideální.
A ty kvalitnější jsou sice výborné, jsou ale taky hned snězené a leze to často dost do peněz.

A co kdybych vám řekla, že si
skvělé rostlinné sýry a báječné rostlinné pomazánky můžete vyrobit doma!
Ze základních surovin – ořechů, semínek, obilovin i luštěnin.
S běžným vybaveným každé kuchyně a domácnosti, bez zbytečných udělátek i bez chemie a aditiv.

Na míru svým chuťovým buňkám a v kombinacích,
které v obchodě jen tak nenajdete.

HRAVĚ A JEDNODUŠE!

Na online workshopu

ROSTLINNÉ SÝRY A POMAZÁNKY

vás celým procesem moc ráda provedu

 

Naučíte se:

🌺 vyrobit si pestrou škálu pomazánek různých barev a chutí

🌺 kvasit pomazánky

🌺 tvořit lahodné rostlinné sýry různých konzistencí – kvašené i nekvašené

🌺 jak správně připravit suroviny, aby byly pro naše tělo lépe stravitelné a využitelné

🌺 využívat základní suroviny (obiloviny, ořechy, semínka i luštěniny) ve své kuchyni levně a chytře

…a mnoho dalšího

 

Tvořit budeme ze základních surovin (ořechů, semínek, obilovin i luštěnin), které dnes koupíte snad v každém supermarketu.
Bez laktózy a kaseinu, bez chemie a z 90% i bez lepku.

Jsem nadšená, nejen ze spousty receptů, které jsem moc chtěla, ale hlavně z přístupu a zpracování materiálů a podání nám účastníkům. Není to můj první kurz u tebe, Aničko, a jsem nadšená vždy a hlavně s tím žiju a používám to. Moc děkuju, jsem ráda, že můžu být součástí, obohacuje mi to život.
Milena
účastnice workshopu Rostlinné sýry a pomazánky (2023)

Do kurzu jsem se přihlásila, abych zpestřila náš jídelníček. Pomazánky pro mě byly vždy výzvou a téměř jsem je nedělala, což byla škoda. S Aničkou jsem již protančila v kuchyni dva kurzíky a věděla jsem, že to bude nabité, zábavné a obohacující. Získala jsem nové znalosti, recepty a hlavně nekonečnou inspiraci, jak co obměňovat. Během kurzu jsem vyzkoušela několik různých receptů a vše dopadlo na výbornou. Anička se o nás pěkně starala, odpovídala na dotazy a doplňovala informace dle našich potřeb. Celý kurz jsem si moc užila a těším se z té rozmanitosti, kterou teď mohu vykouzlit z běžných surovin. Děkuji.

Eva
účastnice workshopu Rostlinné sýry a pomazánky (2023)

Pěkně zpracovaný online kurz výroby rostlinných sýrů a pomazánek, Anička vše dobře vysvětlila, doplnila názornými fotkami a videi. Moc oceňuji hlavně pestrou škálu vyzkoušených receptů, které jsme v rámci kurzu dostali, stejně tak prostor u každého receptu pro vlastní improvizace a doladění k vlastní individuální spokojenosti.

 

Petra,
účastnice workshopu Rostlinné sýry a pomazánky (2023)

Jak bude workshop probíhat:

  • workshop bude probíhat ve členské sekci
  • potkávat se budeme v uzavřené facebookové skupině, která bude sloužit ke sdílení a podpoře
  • oficiální část potrvá 9 dní, kde se dozvíte hlavní informace k tématu
  • poté budete mít prostor si vše vyzkoušet (a případně se zeptat na to, co vás zajímá)
  • vše potřebné vám sdělím formou textu, vlastních fotek a koláží i videem
  • budete moci se mnou konzultovat vaše objevy a výrobky a zeptat se na to, co vás k tématu zajímá
  • po skončení workshopu přístupy zůstávají

Těšit se můžete na:

  • pestrou paletu rostlinných sýrů a pomazánek ze základních surovin (kvašených i nekvašených)
  • 8 bonusových receptů, které s tématem souvisí
  • extra bonus
  • proniknete do tajů fermentace 
  • PDF materiály, které dostanete po skončení workshopu
  • mou podporu (po celou dobu workshopu)
  • krásný čas strávený s podobně naladěnými lidmi
  • tipy a triky k tématu
  • znalosti a dovednosti, které už vám nikdo nevezme

Na workshopu budeme také kvasit. Je proto velmi vhodný pro ty, co už mají s kvašením nějakou zkušenost, ideálně vy, kteří jste prošli mými ostatními kurzy kvašení. Pokud to není váš případ a přesto vás téma láká, můžete se samozřejmě přidat také. Provedu vás a nasměruji tak, abyste to zvládli, i když ještě nemáte žádnou zkušenost s kvašením.

Na workshopu najdete osvědčené postupy a návody třeba na:

  • (moji legendární) fazolovou ‘paštiku’ 

  • kvašenou jáhlovou pomazánku

  • (ne)sýrové bochánky

  • mandLOVE (ne)sýrové kuličky, které hrají všemi barvami

  • domácí tofu (které to kupované hravě strčí do kapsy, navíc je daleko lépe stravitelné)

  • sýr z cizrny i čočky

a mnoho, mnoho dalšího!

Kromě 8 BONUSŮ jsem se rozhodla přidat ještě jeden
EXTRA BONUS – jednoduché rostlinné naany (placky),
to abyste si měli na co ty úžasné a delikátní sýry
a pomazánky mazat.
A prozradím vám také 2 triky,
jak na nadýchané těsto (bez kvásku i bez droždí).

 

Objevte se mnou tajemství
rostlinných sýrů a pomazánek!

 

Cena workshopu je:
1650 Kč / 66 EUR

KDO VÁS PROVEDE 

Jmenuji se Anička, jsem ta, co tančí v kuchyni.

Světu fermentace jsem naprosto propadla! A díky němu vznikají v naší kuchyni nevídané a originální dobroty!

Doma nám na lince neustále něco bublá a kvasí.  Od zeleniny, přes divoká piva z bylin, cidery i limonády, rostlinné jogurty, kefíry, pomazánky i sýry, amazaké, kvásky s lepkem i bez lepku, octy, až po pesta i medy. Je to vzrušující a místy krásně dobrodružné!

Už více než 8 let jsem na rostlinné stravě a tak jsem hledala možnosti, jak to udělat, aby mi chutnalo a přitom vyživila tělo i duši. Navíc výroba vlastních rostlinných sýrů mě vždy lákala. Svět, který se mi otevřel mi naprosto vyrazil dech! Nespočet variací, barev a možností co a jak dělat! A to ze pouze základních surovin a tím co roste kolem nás, s minimálním vybavením. Moje srdce zajásalo a jásá i nadále! A věřím, že bude i to vaše!

Moc ráda vás celým procesem provedu a ukážu jak na to!

Možná máte ještě nějaké otázky:

Jak workshop probíhá, musím být někde na čas?

Workshop probíhá ve členské sekci i v uzavřené
facebookové skupině.
Budeme spolu celý 1 měsíc. Oficiální část, kde vám předám veškeré info, potrvá 9 dní.
Potom budete mít ještě spoustu častu na zkoušení a ochutnávání. Budu tam s vámi až do 8.9.

Není potřeba být někde na přesný čas, potřebné informace se zobrazí vždy v daný den ráno.
Poté už k nim můžete kdykoli vracet. Přístupy vám zůstávají i po skončení workshopu.

Proč tolik dní, přijde mi to dlouho?

Protože spolu budeme kouzlit různé druhy rostlinných pomazánek a sýrů. A budeme také KVASIT a tento proces si žádá trochu času.

Chci tam být s vámi po celou dobu, podpořit vás tak, abyste se mohli radovat z výsledků.

 

Potřebuji něco speciálního?

Není potřeba žádného speciálního vybavení. Vystačíte si s klasickým vybavením každé domácnosti, potřebovat budete také mixér.
O vybavení a surovinách si budeme povídat hned zkraje workshopu. Než začneme, dostanete také nákupní seznam, abyste věděli, z jakých surovin budeme tvořit. Základ budou tvořit základní suroviny – obiloviny, ořechy, semínka a luštěniny. Jsou běžně k dostání dnes už i v síti supermarketů, na internetu i ve zdravých výživách.

Máte nějaké otázky? Sem s nimi – e-shop@mygreenovi.cz