Kurz je určen pro začátečníky i pro ty, co už mají nějaké zkušenosti se zpracováváním a uchováváním úrody. Ukážu vám několik způsobů, jak si můžete užít plody pozdního léta a podzimu s radostí nejen teď, ale i později během roku. Budeme vařit, zavařovat, péct, sušit, mrazit i kvasit.
Všechny recepty jsou bez rafinovaného cukru, bez chemie a umělých aditiv, bez živočišných produktů a bez lepku.
Jmenuji se Anička, jsem ta, co tančí v kuchyni.
Sběr, zpracování a konzervace bylin a dalších pokladů se stalo moji vášní.
A světu fermentace jsem naprosto propadla!
Doma nám na lince neustále něco bublá a kvasí. Od zeleniny, přes divoká piva z bylin, cidery i limonády, rostlinné jogurty, kefíry, pomazánky i sýry, amazaké, kvásky s lepkem i bez lepku, octy, pesta i medy. Je to vzrušující a místy krásně dobrodružné!
Příroda nám toho tolik nabízí! Vše je čerstvé, plné vitamínů a živin a v podstatě hned k mání. Nemusíme stát žádné fronty, tlačit se v obchodech. Venku na nás čeká svět v jeho čistotě a jednoduchosti. V půvabu a křehkosti.
Každá sezóna má svoje kouzlo a je úžasné pozorovat, jak se s časem mění.
Sezóna pozdního léta a podzimu je tak pestrá a bohatá. Spousta ovoce, zeleniny, natí, bylin a také divokých plodů.
To vše můžeme využít a obohatit tak svůj talíř. Teď i později během roku.
Ráda vám ukážu jak na to!
Máte nějaké otázky než začneme? Sem s nimi – e-shop@mygreenovi.cz