Jmenuji se Anička, jsem vášnivou tanečnicí v kuchyni.
Světu fermentace jsem naprosto propadla! A díky němu vznikají v naší kuchyni nevídané a originální dobroty!
Doma nám na lince neustále něco bublá a kvasí. Od zeleniny, přes divoká piva z bylin, cidery i limonády, rostlinné jogurty, kefíry, pomazánky i sýry, amazaké, kvásky s lepkem i bez lepku, octy, až po pesta i medy. Je to vzrušující a místy krásně dobrodružné!
A i když mě nejvíc baví taková ta divočejší část, kdy si breberky a tyto živé kultury kultivuju doma od píky, přišla doba, kdy jsem začala flirtovat i s něčím jiným (zvědavost mi nedala pokoj 😀). S plísní! Ale pozor ne jen tak ledajakou!
Není totiž plíseň jako plíseň. Tato je ušlechtilá a v kulinární branži velmi ceněná. Seznamte se s KOJI neboli kropidlákem rýžovým. To jí vděčíme za saké, sójové omáčky, amazake či miso.
A mě naprosto okouzlilo amazake. Výtečný dezert z obilovin, který je krásně stravitelný a plný enzymů. A co víc – i přesto, že je sladký, není v něm ani gram přidaného sladidla. A dá se s ním v kuchyni ještě báječně kouzlit!
Moc ráda vás celým procesem provedu a ukážu jak na to!
Máš nějaké otázky než začneme? Sem s nimi – e-shop@mygreenovi.cz