🌸 Cítíte, že je čas na změnu a rozhodli jste se odlehčit nebo změnit jídelníček?

 

🌸 Nedělají vám některé živočišné složky ve stravě dobře a nevíte, čím je nahradit?

 

🌸 Jste se rostlinné stravě nebo na ni přecházíte a potřebujete zpestření, nové nápady a inspiraci?

 

🌸 Toužíte po větší pestrosti a rozmanitosti v kuchyni a na talíři?

A teď si představte,

 

☘️ jak dokážete z jednoduchých a obyčejných surovin vykouzlit lahodné a výživné dobroty pro sebe i celou rodinu

☘️ jak už nemusíte složitě vymýšlet, co si dát na svačinu nebo na večeři

☘️ jak už nejste nafouklí s věčnými zažívacími problémy

☘️ jak se vám sníží množství odpadu a možná našetříte i na milované šaty, po kterých už léta pokukujete

☘️ jak s radostí připravujete jídlo pro své milé

Některé změny v životě se nedělají lehce. Ty stravovací jsou jedny z nich.
Zvyk je železná košile a vytvořit si nové návyky chvíli trvá.
Ať už se změnou stravovacích návyků teprve začínáte nebo už jste se na tuto cestu dávno vydali,
jste tu SPRÁVNĚ!

Představuji vám 3-týdenní kurz, kde si osvojíte základní i pokročilejší techniky a dovednosti, jak si doma vyrobit
jogurty, mléka, sýry, pomazánky i pudinky

 

🍏 bez laktózy 🍏

🍏 bez živočišných produktů 🍏

🍏 bez zbytečné chemie 🍏

🍏 bez rafinovaného cukru 🍏

🍏 často i bez lepku 🍏

🍏 bez kupovaných probiotik 🍏


Naučím vás, jak se dá kouzlit se základními surovinami a proměnit je v dobroty, které vás oslní!

 

Náš základ budou tvořit ořechy, semínka, luštěniny a obiloviny.
Je libo čokoládový pudink, bochánek ‘sýra’ nebo ovesný kefír.
Chcete se naučit vyrábět domácí tofu nebo rostlinnou paštiku?

Naučíte se:

vyrábět rostlinné dobroty na váš stůl bez živočišných produktů (bez laktózy i živočišné bílkoviny) a bez kupovaných probiotik

vyrábět rostlinné jogurty, mléka i kefíry

jak na rostlinné sýry různých konzistencí

vykouzlit znamenité pudinky či krémy, po kterých se budou všichni olizovat

využívat v kuchyni širokou paletu základních surovin – ořechy, semínka, luštěniny a obiloviny

naučíte se jak správně připravit základní potraviny, aby byly lépe stravitelné a pro tělo využitelné

získáte nové nápady co sobě i dětem na svačinu, snídani nebo když vás honí mlsná. A taky čím pohostit nečekanou návštěvu.

proniknete do tajů klíčení i kvašení

získáte praktické tipy a inspiraci, jak tohle všechno využít v kuchyni


Pár příkladů ze všedního života:

 

  • ‘Mamííí, mám hlad!’
    Achjo, už zase? V troubě jsou ještě ty pečené brambory s kvašenou zeleninou a domácí smetanou ze slunečnic a lískových ořechů.

 

  • Čekáte (nečekanou) návštěvu? Žádný problém, lehký pudinkový dezert s ovocem a domácí granolou je na světě v cukuletu.

 

  • Lednice zeje prázdnotou, co si na ten chleba namažu? Ha, v rohu se tu krčí ta božská kvašená slunečnicová pomazánka a hned vedle ní ta kvašená jáhlová. Fíha, to je tedy dilema! Nakonec z toho bude ještě hostina!

 

Všechno to a ještě mnohem víc si společně vyrobíme!


Na co se v kurzu můžete těšit?

návody a postupy na rostlinná mléka, jogurty a kefíry

na rostlinné sýry různých konzistencí

tipy na pomazánky, kterými ozvláštníte kdejaký chleba či housku

pudinky (či krémy), díky kterým vykouzlíte delikátní dezerty a svačiny pro sebe, svou rodinu i návštěvy

spoustu skvělých BONUSOVÝCH receptů

na nápady, díky kterým ušetříte a minimalizujete odpad v domácnosti

na spoustu bezlepkových
receptů

na variabilní a hravé postupy a návody, které rozehrají vaši fantazii

na názorné fotky a instruktážní videa

mou podporu po celou dobu kurzu

možnost zeptat se k tématu na vše, co vás zajímá

na kopu inspirace a tipů, které obohatí váš život zase na další úrovni

Pro koho je kurz vhodný?

pro vegany, vegetariány i masožravce

pro ty, co chtějí odlehčit svému jídelníčku

pro všechny, kteří se potýkají s intolerancí laktózy nebo jim některé další složky živočišné stravy nedělají dobře

pro všechny, co rádi zkouší nové věci a nebojí se experimentovat

pro vášnivé kuchtíky, kteří se chtějí posunout ve svém kulinářském umění

pro ty, co chtějí vzít zdraví do svých rukou


Informace o kurzu

  • termín kurzu: podzim 2021
  • bude probíhat v uzavřené Facebookové skupině
  • moje aktivní podpora po celou dobu kurzu (21 dní), po jeho skončení bude skupina aktivní ještě 14 dní
  • veškeré informace jsou přehledně rozděleny pro snadnější vyhledávání a orientaci
  • součástí je materiál ve formě PDF (formát A4), který vám zůstane a budete se moci k němu kdykoli vrátit
  • kurz probíhá psanou formou doplněnou o instruktážní videa a fotky
  • vedení kurzu je takové, aby jej zvládl i úplný začátečník
  • ráda vás podpořím a pomůžu tam, kde to bude potřeba

Vydejte se se mnou na vzrušující cestu plnou nevšedních chutí i zážitků!

O AUTORCE

Jmenuji se Anička, jsem ta, co tančí v kuchyni.

Sběr, zpracování, konzervace bylin a dalších darů přírody se stalo moji vášní.  Stejně jako vaření, pečení a jiné kuchyňské dovednosti.

S radostí v srdci tvořím jídlo pro sebe i svou rodinu. Živočišné produkty jsme z našeho talíře vyřadili už před několika lety. Proměna, která následovala, nám naprosto změnila život!

Snažíme se jíst pestře s ohledem na sezónu. Příroda nám toho přece tolik nabízí! Je jen na nás jak její dary přijmeme a jak s nimi naložíme.

Kouzlit v kuchyni se dá i bez živočišných produktů! Chutně, zdravě a bez zbytečné chemie.

Moc ráda vám ukážu jak na to!


Co o kurzu řekli jeho účastníci

Adéla Šmídová

Kurz ze srdce všem doporučuji! Chtěla jsem se naučit vyrábět sýry a jogurty a naučila jsem se mnohem víc. Anička je skvělou průvodkyní! Kurz má perfektně připravený – je přehledný, postupy srozumitelné, důležité recepty jsou doplněné videonávodem, krásnými fotkami. Je zde prostor pro diskuzi, otázky – vše bleskově zodpovězené. Navrch jsme dostali PDF, se všemi recepty a návody. Kurz mi otevřel nové kulinářské obzory, včetně nevídaných chutí. Jsem nadšená. Mnohokrát děkuji!!

Zlatina Krausová

Skvělé jednoduché nápady na posílení mikrobiomu a plné vitamínů, z obyčejných surovin. Další příklad toho, že ty nejlepší věci si za peníze člověk nekoupí.

Bibiana Čejková

Velmi obsáhlý kurz pro začátečníky i pokročilé. Každý si tam najde své. Spousta lidí si myslí, že rostlinná strava je drahá a člověk potřebuje spousta udělátek. Tento kurz Vás přesvědčí o opaku. Vystačíte si s pár základními surovinami a náčiním, které má každý doma.

Lucia Bódi

Kurz robený s láskou a prakticky pre bežného človeka, ktorý sa chce naučit, ako si zvitalizovat bežné suroviny, vyrobit si kedykolvek výživné jedlo a základy pre dalšie recepty. Srdečně ďakujem za rozširenie pohľadu na výživu.

Petra Barveníčková

Kurzy od Aničky jsou vždy velikou inspirací, vše je hezky a srozumitelně vysvětleno. Oceňuji přehledná videa a pozitivní, laskavý, usměvavý přístup. Určitě všem, co rádi experimentují doporučuji.

Iva Raab

Moc krásný, povedený a milý kurz. Hodně jsem váhala, zda kupovat, ale předčil má očekávání. Rozhodně bych kupovala znovu. Srozumitelné a velmi milé předávání informací. Hromada praktických rad a typů a veliká podpora. Kurz mi pomohl se posunout zase o kus dál. Moc děkuji.

Viera Harceková

Veľmi praktický kurz pre všetkych, ktorý sa radi krutia v kuchyni a s láskou pripravuju svoje jedla. Páči sa mi úplne nové použitie všetkeho čo nájdem v kuchyni, že nemusim zhaňať nove riady 😀a všetko čo som zatial vyrobila chuti celej rodine.

Martina Matoušková

Jsem velmi nadšená. Anička mi otevřela dveře, do kterých jsem zatím jen nesměle nakukovala. Kompletní informace, přehledné návody a hlavně využití dostupných surovin – to všechno mi velmi pomohlo pořádně se rostlinně roztančit v kuchyni! Díky Ani!

Petra Sýkorová

Kurz mě nadchl, zase něco nového, ale i chutného, těším se, až to začnu zavádět do praxe.

Možná máte ještě nějaké otázky:

Jak kurz probíhá?

Kurz probíhá v uzavřené facebokové skupině.

Každý den (kromě víkendu) se naučíme něco nového a vyrobíme si několik dobrot na dané téma.

Každý půjde svým tempem.

Co když jsem úplný začátečník?

Není čeho se bát.
Krok po kroku vás provedu jednotlivými technikami. Bude tam má podpora a pomoc v případě, že si nebudete vědět rady.

Budu mít přístup k lekcím i po skončení kurzu?

Ano, kurz trvá 3 týdny (21 dní) a po jeho skončení bude s moji podporou ještě 2 týdny. Budete tak moci dohnat, co jste nestihli a zeptat se na to, co vás k tématu zajímá. Poté bude skupinka archivovaná, přístupy zůstanou.
Součástí kurzu jsou i materiály v PDF, které Vám zůstanou a budete se k nim moci kdykoli vrátit.

Bude potřeba speciálního vybavení?

Speciální vybavení netřeba, postačí běžné náčiní a vybavení každé domácnosti.
Bude se hodit mixér, postačí klidně i obyčejný, levnější.
Pokud nemáte žádný, můžete si půjčit od kamarádky nebo od sousedů. Budete mít tak skvělou příležitost si ho vyzkoušet bez počáteční investice a rozhodnout se, zda byste jej využili i v budoucnu.


Kurz se uskuteční na podzim 2021, datum bude upřesněno.
Napište nám svůj email (přes zelená tlačítka) a my se vám ozveme, jakmile budeme otevírat další kolo.

Pro zákazníky ze Slovenska máme nově možnost platby v EUR (Fio banka).
V případě, že máte poukaz, stačí kliknout na tlačítko ‘Mám poukaz’ a vyplnit potřebné údaje.

Máte nějaké otázky než začneme? Sem s nimi – e-shop@mygreenovi.cz nebo nám napište na FB.