Jsou dny kdy se mi nic nechce. A vařit… to už vůbec ne. Jenže ty moje 👯♀️ 2 malé mlsné jazýčky jen tak neodbydu. A tak chca nechca musím něco „uklohnit“ jak se říka na Valachách.
Naštěstí se občas najdou nějaké zbytky v lednici. Jako třeba dnes. Z lednice se na mě usmívá rýže.
A tak jsem začala čarovat a byly z toho užasné rýžové placky:
- 🍚 Rýže z lednice – měla jsem bílou Arborio a černou.
- 🌾 pohanková mouka
- 🥄 2 lžíce pomletého lněného semínka smíchat s trochou vody a nechat 10 min stát.
- česnek
- 🌿Sůl a koření dle chuti. Já dala majoránku, saturejku a kmín.
Pekla jsem v troubě cca 25 minut. Daly by se i usmažit.
- 🎃 1/4 dýně hokaidó – osolit, zakapat olivovým olejem a kořením dle chuti (v našem případě saturejka). Péct cca 25-30 minut na 200°C.
- 🌶 červená paprika
- 🍀 kadeřávek
- 🥒 okurka
- řapíkatý celer
Zálivka: umeocet, olivový olej
A skvostný výsledek 🥗?
TIP NA ZÁVĚR:
Když vaříte obiloviny a luštěniny, uvařte jich o trochu více. Nadbytky hravě využijete na další vaření ve dnech, kdy není moc času nebo se cítíte bez energie a nápadů. Vydrží v lednici v uzavřené nádobě i 3 dny.
Plackám zdar! A dobrou chuť!
Anička
To vypadá na super mňamku! Díky za skvělý tip – ráda dělám různé zeleninové placky, ale to už se musí strouhat atd. tohle je dobrá a zdravá rychlovka. Přesně, jak píšeš – když není moc času.