Jsou dny kdy se mi nic nechce. A vařit… to už vůbec ne. Jenže ty moje 👯‍♀️ 2 malé mlsné jazýčky jen tak neodbydu. A tak chca nechca musím něco „uklohnit“ jak se říka na Valachách.
Naštěstí se občas najdou nějaké zbytky v lednici. Jako třeba dnes. Z lednice se na mě usmívá rýže.
A tak jsem začala čarovat a byly z toho užasné rýžové placky:

  • 🍚 Rýže z lednice – měla jsem bílou Arborio a černou.
  • 🌾 pohanková mouka
  • 🥄 2 lžíce pomletého lněného semínka smíchat s trochou vody a nechat 10 min stát.
  • česnek
  • 🌿Sůl a koření dle chuti. Já dala majoránku, saturejku a kmín.

Pekla jsem v troubě cca 25 minut. Daly by se i usmažit.

A k tomu salát z pečené dýně:

  • 🎃 1/4 dýně hokaidó – osolit, zakapat olivovým olejem a kořením dle chuti (v našem případě saturejka). Péct cca 25-30 minut na 200°C.
  • 🌶 červená paprika
  • 🍀 kadeřávek
  • 🥒 okurka
  • řapíkatý celer

Zálivka: umeocet, olivový olej

A skvostný výsledek 🥗?

TIP NA ZÁVĚR:
Když vaříte obiloviny a luštěniny, uvařte jich o trochu více. Nadbytky hravě využijete na další vaření ve dnech, kdy není moc času nebo se cítíte bez energie a nápadů. Vydrží v lednici v uzavřené nádobě i 3 dny.

Plackám zdar! A dobrou chuť!

Anička

Jeden komentář na “RÝŽOVÉ PLACKY co dům dal”

  • Katka napsal:

    To vypadá na super mňamku! Díky za skvělý tip – ráda dělám různé zeleninové placky, ale to už se musí strouhat atd. tohle je dobrá a zdravá rychlovka. Přesně, jak píšeš – když není moc času.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *