MEDVĚDÍ ČESNEK V KUCHYNI
Sezóna divokých bylinek a všelijakého býlí a lupení je tu! Juch!
Tak moc jsem se těšila. Jako každý rok. A jako každý rok mám motýlky v břiše a juchám jak malá holka.
Už sbíráme ptačinec, který se nám taky krásně vyloupl i na balkoně v truhlících a květináčích, mladé a ostré královny kopřivy, popenec, svěží bršlici, krásný plicník, podběl a ‘růžky’ vystrkuje taky MEDVĚDÍ ČESNEK.
Jeho sílu poznáme nejen čichem, ale i na první ochutnání. Dodá nám spoustu živin po zimě a vnese svěží vítr do naší kuchyně.
Patří mezi mé nejoblíbenější jarní bylinky, už tolikrát jsem jej sbírala a pokaždé, když vidím záplavu zelených listů a šimrá mě v nose jeho charakteristická vůně, cítím obrovskou radost a nadšení. No…prostě jak malá Anička.
Přidávat jej můžete také do salátů, slaných palačinek, lívanců, krekrů nebo do těst na noky a knedlíky.
Možností jak to udělat je hned několik, dle toho co připravujete:
- rozmixovat
- vmíchat nasekaný
- do vaření pak přidat k jeho konci nebo až jídlo odstavíte (tak přijde o nejméně živin)