PESTO (Z BYLIN A NATÍ)
Pesto je naprosto delikátní a univerzální dobrota, která se dá použít na 1000 způsobů. Jeho základem jsou byliny a zelené natě.
Pesto lze dělat téměř celoročně podle toho, co venku právě pučí. Dokonce i v zimě! V podstatě každá sezóna je velmi pestrá a bohatá a vždy nabízí úžasné možnosti využití.
Pesta doma nejčastějí jíme namazané na kváskovém chlebu, k tomu zelenina dle sezóny a klíčky. Lahoda největší!
Skvělé je také k vařeným jídlům, které pozvedne zase o level výš, do salátů nebo jen tak ke krekrům či nakrájené zelenině.
Může být také skvělým pomocníkem v době, kdy toho máme až nad hlavu, jsme unavení, nemáme sílu nebo čas dlouze vyvařovat. Proto se vyplatí, mít několik skleniček pesta v lednici do zásoby. Pak už stačí uvařit těstoviny nebo rýži, přidat pesto, čerstvou nebo kvašenou zeleninu, klíčky, semínka nebo jedlé květy a nasekané natě na ozdobu a rychlý oběd nebo večeře je na světě.
Dobry den chcela by som si objexnat kurz …bapije ale opakovand z banky na Slovensku to neviem realizovat. AKO BY SA TO DALO RIESIT PROSIM.Zuzana Abaffyova
Dobrý den.
Děkuji za komentář. Anička Vám poslala email s řešením.
Pavel